Hoog basisrantsoen
en robotmelken gaan
voor ons prima samen

Gezonde koeien

Lagere CO2-uitstoot

Goede loop op de robot

Hoger voersaldo

Henk Binnendijk, melkveehouder in Oudega.

CRF: Unieke voerstrategie mét behoud van melkingen

Meer voeren aan het voerhek, gaat dat wel samen met robotmelken? Constant Robot Feeding (CRF) is een nieuwe voerstrategie waarmee je een hoog basisrantsoen voert en toch de loop op de robot houdt.

“Stabiel rantsoen met weinig werk”

Een hoog basisrantsoen aan het voerhek past voor de Friese veehouder Henk Binnendijk perfect bij zijn manier van boeren. “De koeien blijven ook tegen het eind van de lactatie mooi op productie. En de loop op de robot blijft prima.”

“Vooral de vaarzen doen het beter”

De koeien van robotmelker Thom de Graaf presteren gelijkmatiger sinds hij een hoog basisrantsoen voert. “Vooral de vaarzen doen het beter. En we zetten meteen stappen in onze CO2-uitstoot.”

Wil je weten wat constant robot feeding (crf) voor jouw Bedrijf kan betekenen?

Plan een afspraak in
met onze specialist

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ROBOTMELKEN MET ALLE VOORDELEN VAN EEN HOOG BASISRANTSOEN

Met CRF combineer je robotmelken met een hoog basisrantsoen, zonder compromissen. De basis van CRF is een constante verhouding tussen ruwvoer en krachtvoer, aangevuld met een speciaal ontwikkelde CRF-brok in de melkrobot. Dit zorgt voor gezonde koeien, met een stabiele pens-pH. Dankzij het gebruik van vochtige bijproducten en minder krachtvoer zorgt CRF bovendien voor een lagere CO2-uitstoot.

De nieuwe voerstrategie wordt mogelijk gemaakt dankzij speciaal ontwikkelde voertabellen. Deze zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar hoeveel brok minimaal nodig is om de loop op de robot te houden. Daardoor blijft het aantal melkingen gelijk en blijft ook de productie minimaal gelijk, of wordt deze zelfs beter. In combinatie met een betere voerefficiëntie zorgt dit in alle gevallen voor een gunstiger voersaldo*.

 

*Gebaseerd op proeven in 2022/2023, uitgevoerd door Agrifirm